Brambory ve slupce uvaříme, oloupeme a nastrouháme.
Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme 45 minut kynout na teplém místě.
Během kynutí si připravíme plech, který pomoučíme hladkou moukou. Z vykynutého těsta si vytvoříme bochánek. Položíme jej na připravený plech a necháme dalších 20 minut kynout. Pak chléb potřeme studenou vodou, propícháme špejlí. Zatím si předehřejeme troubu na 280 °C.
Domácí chléb vložíme do předehřáté trouby a pečeme 20 minut. Pak troubu ztlumíme a pečeme při140 °C dalších 45 minut. Troubu neotvíráme.
Upečený domácí chléb opět potřeme studenou vodou.
dobrý den paní Marcelo,
v pátek jsem ho udělala ted se dojedl k snídani.dětem moc chutnal a že mám zase udělat.tak jdu zadělat a jdu péct.moc díky za výborný recept
marcela
Re: Je opravdu skvělý.
pani lrikovska,jsem rada ze jste spokojena s chlebem ja ho pecu 2x do mesice.take tam muzete pridat misto zitne mouky tak spaldovou,take je dobry.Delam sni na pul svatebni kolace a jsou super.Preji Vam at se Vam stale dari chlebik.Jinak dalsi me kutilske jidla najdete v kucharce kde jste nasla chleba.Preji gurmanske zazitky.Marcela
Ludmila Řikovská
Re: Tak a další verze jednoho a toho samého receptu
Dobrý den pane, nejspíše Milane.
Jak se dočtete v komentářích níž, sama autorke receptu množství surovin opravila. A čtyři brambory dávám proto, že je pak cheba vláčnější. Jen se musíte smířit s řidším těstem, které tak pěkně nedrží tvar bochníku, jaké jsou vyfoceny u receptu. Jinak opravdu vše dávkuji podle uvedených množství v receptu. Snad jen soli dávám víc. Místo dvou lžiček dvě lžíce.
Přeji Vám hezký den a úspěch při pečení.
cindička
Je opravdu skvělý.
Chleba peču už potřetí. Míchám hladkou mouku napůl s tmavou žitnou (500 g a 500 g)a brambory dávám čtyři větší. Jinak vše podle receptu a rodina si jej nemůže vynachválit. Opravdu chutný chlebíček.
hajzman-milan
Re:
Dobrý den paní Marcelo,
všichni děkujeme za recept a já osobně jdu tento chléb vytvořit a upéct v klasické troubě.