Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky. Na pánvi ji nasucho orestujeme. Mouky odměříme podle odměrky přiložené k pekárně.
Do nádoby domácí pekárny dáme nejdřív tekuté ingredience, pak sypké. Naposledy dáme cukr a droždí. Po signalizaci dáme studenou slaninu. Na pekárně zvolíme základní program a necháme chléb upéct.
Domácí chléb se slaninou necháme trochu vychladnout a můžeme se děj pustit.
Re: Komentář k receptu Domácí chléb s anglickou slaninou
Možná byl problém v mouce(už se mi to stalo),nebo v kvasnicích.
Helenka
Dobrý den,mám ETU siestu,peču na 1 klasik,to je velký,protože je víc propečený.Ke konci pečení raději hlídám a několikrát jsem vypla dříve asi o 3min.Přeji hodně úspěchů.Poslední jsem zadělávala podmáslím a dala místo slaniny 2 cibule osmažená dozlatova
-vychladlé-,moc dobrý a voňavý.Pěkný den.
izika
chleba
jsem vyzkoušela a je dobrý
Helenka
Dnes je s cibulkou,místo piva jsem použila kefír,nemá chybu.