Do misky nasypeme hladkou mouku, tymián, sůl a kmín.
Stranou si v hrníčku připravíme z vlažného oslazeného mléka a droždí kvásek. Po vykynutí dáme kvásek do mísy s moukou. Přilijeme vodu a vypracujeme tužší těsto, které necháme asi hodinu vykynout.
Potom vypracujeme šišku chleba, kterou přeneseme na plech. Plech musí být důkladně posypán moukou. Šišku necháme ještě asi 20 minut kynout. Před vložením do trouby chléb potřeme octovou vodou.
Domácí chléb nejprve pečeme zprudka při 220 °C asi 5 minut. Pak teplotu snížíme a chléb dopékáme při 180 °C asi 30 - 45 minut. Chléb při pečení několikrát potřeme octovou vodou. Po vyndání chléb ještě naposledy potřeme a necháme vystydnout.
Kolik by mělo být vody na ty 2 lžíce octa prosím vás? Potírala jsem, jen kůrka byla taková slizká bílá.
Anykey
Pochutnání,
Když se mi sejdou děti a vnoučata tak chtějí jen ten dobrý chlebíček, a nestačí ani schládnout. Prostě pošušňáníčko. Díky za recept
majda
Re: Chléb
nastrouhaná vařená brambora se používá do těsta aby bylo vláčnější a měkčí také ji používám (tak to dělala moje prababička) a chléb je druhý den stejně dobrý a měkký jako po upečení :)
tichule007
Domácí chléb
Polohrubou mouku určitě né, je lepší k hladké mouce přidat mouku žitnou, celozrnou, potírat octovou vodou, to je pro mne novinka, ale vyzkouším, já potírám vodou slanou.
robertsocha
Re: dotaz
omlouvám se hladkou mouku,ale je možné použít i polohrubou