Připravíme si těsto. V polovině vlažného mléka rozmícháme sušené droždí s cukrem a necháme asi 5 minut odstát. Ve zbývajícím mléce rozšleháme vejce a ve vlažné vodě rozpustíme máslo. Mouku se soli prosejeme do mísy a spolu s droždím, mlékem, vejci, vodou a máslem vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 50 minut kynout.
Z vykynutého těsta tvoříme kuličky (bulky) asi ve velikosti tenisového míčku, které klademe na plech vyložený pečícím papírem a opět necháme asi 20 minut kynout. Pak briošky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovým semínkem a pečeme v dobře vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut dozlatova.
Vychladlé domácí briošky podáváme jako přílohu k nejrůznějším pomazánkám, polévkám a grilovanému masu.