Hovězí maso umeleme, lehce prosolíme a opepříme. Z masa vytvoříme na pečícím papíru (nelepí) placky vysoké necelý centimetr a o dost větší než bulka (maso se při pečení smrskne). Dále si připravíme dressing smícháním celé majonézy s lžící (dle chuti) hořčice, nasekaných okurek, lžičky octa a dvou lžiček cukru, nasekané cibule - hodně, soli a pepře. Dressing na chvíli odložíme do lednice. Nasekáme si ledový salát na úzké nudle a okurky na plátky.
Bulky překrojíme na tři plátky, tak aby nám vznikl vršek, střed a spodek BigMacka. Na rozpálené pánvi opečeme burgery z každé strany cca 1-2 minuty, posolíme a popepříme. Hned po nich na pánvi opečeme bulky po překrojených stranách do zlatohněda. Samozřejmě lze připravit i na grilu... :)
Domácí BigMac burger skládáme tak, že na spodek housky dáme lžíci dressingu, nasekanou cibuli, salát, plátky kyselých okurek, maso, střed housky, dressing, cibuli, salát, plátky okurek, maso, sýr a přiklopíme vrchním dílem housky.