Houby očistíme, nakrájíme na nepravidelné větší kousky, cca 2 x 2 cm. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno.
Do hrnce nebo na pánev dáme olej, na něm osmahneme cibulku, přidáme houby a koření. Necháme vypařit vodu. Podlijeme vývarem (ne masoxem) nebo vodou a necháme cca 30 minut dusit.
Houbový guláš zahustíme buďto jíškou nebo moukou roztřepanou s vodou ve skleničce např. od majonézy. Rychlý houbový guláš povaříme ještě 5 minut.
Já sice houby nejím, ale dělám tento gulášek dceři a příteli a nemohou si jej vynachválit! Zmizne během dne, a to dělám opravdu kotel :-) Pod pojem "šlichta" bych tento guláš rozhodně nezařadila!
Tomáš Lysý
Výborný to gulášek, pamatuji si, jak ho doma dělá otec, ale nejsem si jistý surovinami. Díky za návod..:)
Tomáš Lysý
Re: No já nevím????
Nevím, čemu říkáte šlichta nebo na co jste zvyklý. Ale houbový guláš je naprosto výborný a pokud do něj nasbíráte ušlechtilé houby (praváky, křemenáče apod.), tak nemá chybu. V současnosti studuji v zahraničí, kde se musím sám o sebe postarat a vězte, že hříbkový guláš je zpestřením jídelníčku nejen pro mne, ale i pro ostatní kolegy. Ale budiž, jiný člověk jiná chuť.