Dva tvarohy (celkem 500 g) smícháme se 150 g bílého jogurtu. Mražené ovoce podle chuti rozmixujeme v mixéru a pořádně zamícháme do připravené směsi. Směs můžeme zjemnit trochou 100% džusu a pořádně vyšleháme. Takto připravenou zmrzlinu přendáme do krabičky (ideálně od zmrzliny) a dáme do mrazáku.
Já jsem použil 100 g broskve, 100 g pomeranče a 20 ml pomerančového džusu. Zmrzlina je lahodná a má tu pravou tvarohovou chuť. Zmrzlina je levná, zdravá, dietní a také dobrá.
Zmrzlinu můžeme ještě ozdobit čerstvým ovocem a podáváme jako chutný dezert nebo jen tak, když máme chuť.
V jedné porci zmrzliny (200 g) na vás čeká 491 kJ / 117 kcal, 15,9 g bílkovin, 12,2 g sacharidů - z toho 8 g cukrů, 0,4 g tuků a 0,6 g vlákniny.
Re: Komentář k receptu Dietní tvarohová zmrzlina s ovocem
Pokud nemáte zmrzlinovací strojek, doporučuji ten zmrazený šutr vyndat z mračáku a až vám povolí, tak, že do toho půjde vrazit špičatý, kuchyňský núž, rozděle na drobné kusy a dejte do většího (širokého) mixeru, nebo elektrického sekáčku (Foos Chopperu) rozmixovat a vzniklou zmrzlinovou kaši znova zamrazit (bude o trochu větší množství). toto zopakujte ještě alespoň jednou. Tímto postupem se zoztříští velké, ledové krystaly a vznikne hladká, zmrzlinová pasta, jako od zmrlináře. Tento postup používám víc jak 45 let.