Křehké britské cukroví, původně z přístavního města Devon.
Hodnocení
5.0
/ 5 (6x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Cukr110 g
Mléko1 lžíce
Mouka225 g
Šlehačka1 dl
Kypřicí prášek1 balíček
Vejce1 ks
Postup přípravy
Předehřejeme troubu na 220°C. Smícháme mouku, kypřící prášek a cukr. Přidáme šlehačku, vajíčko a lžíci mléka. Důkladně rozmícháme a by se netvořily hrudky. Pokud se těsto zdá moc lepivé, přidáme mouku nebo dáme na chvíli do lednice.
Rozválíme na válu a vykrajujeme jako perníčky. Pečeme 8-10 minut dokud nechytí zlatou barvu. Z plechu sundáváme opatrně - křehké!
Devon flats můžeme pomalovat čokoládou nebo lepit marmeládou jako linecké cukroví.
Samorostoucí mouka je mouka která obsahuje kypřící prášek a myslím, že všechno tohle pečivo se dělá z hladké mouky.
Iva
Re:
Rozhodně se to peče z hladké mouky
Hela
Re:
V Velke Britanii je k mani hladka mouka s pridavkem prasku do peciva, proto se jmenuje 'selfraising'. Pouziva se vsude tam, kde byste do testa pridali prasek do peciva (skvela na babovky, lity pernik, muffiny, atd.) :-)
msanchez
V originálním receptu je nějaká "samorostoucí" (překlad z AJ), ale myslím, že je to jedno. Já jsem použila polohrubou.
blanka
myslím, že v receptu by mělo být uvedeno, jaká mouka se používá