Cukroví ze žloutků, které už není třeba nijak zdobit.
Hodnocení
4.3
/ 5 (35x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Žloutek6 ks
Cukr moučka100 g
Hladká mouka 60 g
Amonium1 lžička
Postup přípravy
6 žloutků se 100g cukru a 1 lžičku amonia ušleháme a uložíme v ledničce do druhého dne.
Druhý den dáme na vál 160 g cukru a 60 g hladké mouky a přidáme ušlehanou směs.
Vypracujeme těsto a vyválíme na 3 mm. Z těsta vykrajujeme různé tvary. Cukroví z rakvičkového těsta upečeme. Peču jej na 175 stupňů 6 minut a pak plech asi na 3 až 4 minuty otočím. V první fázi se těsto začne zvedat a proto nesmíme troubu otvírat. Po otočení plechu už jen hlídáme, aby těsto nebylo syrové nebo se nám naopak nepřipeklo.
Rakvičky dělám už hodně moc let,když byl ještě velký problém tyto formičky formičky sehnat cca 35-38 let,ale nikdy se do původního receptu nepřidávalo amonium ani mouka.......pouze vejce,cukr a sádlo na vymazání formiček
iva.mutenice
Re: Chyba redakce.
Doufám, že se cukroví povede. Raději si vyzkoušejte na první plech jen pár kousků, ono se to nezdá, ale jak nehlídáte čas, tak se dá pěkně přismahnout. Pekla jsem na vymazaném plechu i na pečícím papíru. Záleží, jak se rozhodnete.
phateks
Re: Chyba redakce.
Postup je napsán skvěle a tak se na ně o víkendu chystám. Chybička se vloudí, však oni ji opraví.