Máslo necháme v teplé místnosti změknout, čokoládu naopak dáme do lednice, aby byla tvrdá a dobře se strouhala. Žloutky oddělíme od bílků. Změklé máslo utřeme s cukrem a se žloutky do pěny. Můžeme ho místo tření i našlehat elektrickým ručním šlehačem. Čokoládu nastrouháme a vmícháme do máslové pěny. Mouku promísíme s práškem do pečiva a zamícháme k čokoládové hmotě. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Sníh zlehka zabalujeme do těsta. Čokoládové těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy. Dáme do předehřáté trouby a pečeme zvolna asi 35 - 40 minut. Upečený dortový korpus necháme vychladnout. Vyjmeme z formy, rozřízneme na 2 placky a jednu potřeme višňovým džemem nejlépe s kousky višní. Placky slepíme. Čokoládový korpus potřeme čokoládovou polevou, kterou připravíme takto: Cukr rozpustíme ve vodě a za stálého míchání ohříváme k bodu varu, dokud nezískáme cukrový sirup, který začne probublávat. Případnou pěnu, která během svaření vzniká, odebíráme lžící. Odstavíme a necháme zchladnout. Čokoládu nastrouháme a utřeme se změklým máslem dohladka. Pak slabým pramínkem, za stálého míchání, přiléváme svařený cukr. Vymícháme na hladkou hustou polevu, která nesmí stékat z vařečky. Dort potřeme silnou vrstvou čokoládové polevy a necháme v chladu ztuhnout. Čokoládový dort zdobíme šlehačkou. Pokud máme višně naložené v griotce nebo rumu, můžeme jimi vylepšit zdobení i chuť dortu.
Valentýnské překvapení na poslední chvíli: Malinové pralinky krok za krokem
Tyto pralinky si zamilujete. Na přípravu stačí pár surovin a za chvilku jsou hotové.

Autor:Dana

Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena