Recept na chuťově delikátní čokoládové bonbony. Hodí se jako cukroví, jako pozornost i jako vánoční dárek
Hodnocení
3.3
/ 5 (7x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Směs
Cukr120 g
Smetana ke šlehání250 ml
Lískové oříšky200 g
Kvalitní čokoláda300 g
Na obalení
Kakao
Čokoláda
Cukr moučka
Skořice mletá
Podle potřeby
Olivový olej
Postup přípravy
Nad vodní lázní roztopíme čokoládu a potom do čokolády vlijeme smetanu.
Do jiného hrnce nasypeme cukr, nalijeme trochu vody a pomalu rozehříváme cukr v karamel. Když už se cukr blíží ke zlaté barvě, přidáme nasekané lískové oříšky.
Plech si potřeme olivovým olejem, aby se nám cukr nepřilepil. Karamelovou směs vylijeme na plech, necháme ztvrdnout a potom rozsekáme na prášek.
Směs cukru a ořechů přidáme do čokolády a necháme vychladit v ledničce.
Z vychlazené směsi potom tvoříme lžičkami drobné kuličky, které obalujeme například ve skořicovém cukru, kakau či roztopené čokoládě. Čokoládové lanýže s griliášem podáváme jako vynikající sladkost k různým svátečním příležitostem.