Nejdříve si připravíme korpus. Žloutky utřeme s polovinou cukru a citronovou šťávou do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně do něj vmícháme druhou polovinu moučkového cukru, mouku, solamyl a nakonec vše spojíme se žloutkovou pěnou. Těsto rozprostřeme do obdélníkového pekáčku, který předem vymažeme máslem a vysypeme moukou. Korpus pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova. Propečenost těsta vyzkoušíme špejlí.
Připravíme si krém. Z mléka a pudinkového prášku uvaříme za stálého míchání hustou kaši, kterou necháme zcela vychladnout. V míse ušleháme máslo s cukrem do pěny a postupně přidáváme uvařený hustý pudink a citronovou šťávu, dokud nevznikne hladký krém.
Vychladlý korpus podélně rozkrojíme a obě poloviny potřeme marmeládou z citrusů, nejlépe chutná s pomerančovou. Na jednu polovinu potřeného korpusu navršíme krém a přikryjeme druhou půlkou. Z moučkového cukru, citronové šťávy a horké vody umícháme citronovou polevu, kterou nalijeme na naplněný korpus, ozdobíme kousky citronu a lístky máty a necháme v chladu ztuhnout.
Vychladlý citronový moučník nakrájíme na řezy a podáváme ke kávě nebo čaji.