Velice aromatické kuřecí maso na citronové šťávě, bylinkách a másle. Jídlo se dá také připravit v římském hrnci.
Hodnocení
3.3
/ 5 (135x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
8x
Ingredience
Ostatní
Máslo0.8 kostky
Cibule2 ks
Citron2 ks
Bylinky
Kuřecí maso1 kg
Vývar z kostky300 ml
Koření Gyros
Postup přípravy
Kuřecí maso očistíme, omyjeme a osušíme. Podle potřeby je nakrájíme plátky podle porcí. Pak je potřeme kořením na gyros a jemně opepříme. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Rozehřejeme si troubu. Citrony pořádně omyjeme, případně spaříme a ostrouháme z nich kůru. Pak ze poválíme po stole a vymačkáme z nich šťávu.
Do pekáče dáme máslo a pekáč vložíme asi na 2 minuty do trouby, aby se máslo rozpustilo. Pak do něj přidáme koření na gyros a bylinky, polovinu citronové šťávy, polovinu cibule a kuřecí maso. Nakonec maso posypeme citronovou kůrou a druhou polovinou cibule dáme zapéct.
Podle potřeby maso otáčíme a podléváme vývarem a vypečenou šťávou. Asi 10 - 15 minut před dopečením maso podlijeme zbylou citronovou šťávou.
Nejlépe přílohu zde brambory nebo houskové knedlíky či bramborové knedlíky.
Anna B
Mňam, to zní dobře :-) Hledám inspiraci na dobrý oběd a nejspíš skončím u tohohle
Jana Machalová
Re: k****
Trocha slušnosti by neuškodila;-) Jinak k bylinkám. Pokud jsou v receptu uvedeny pouze bylinky a nejsou nijak specifikované, můžete použít svoje oblíbené. Je to jedno. Nebudeme vám nutit bylinky, které nemáte rád;-)