Recept na dobrý a rychlý pokrm z kuřecího masa s chutí a vůní citronu.
Hodnocení
4.6
/ 5 (9x)
Doba přípravy
75 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Ostatní
Máslo12 dkg
Cuketa2 ks
Citron1 ks
Olivový olej60 ml
Hrášek mražený20 dkg
Čerstvá petrželka3 lžíce
Kuřecí řízek80 dkg
Těstovinová rýže25 dkg
Ančovičky2 ks
Postup přípravy
Kuřecí plátky osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, zalijeme olejem a na 1 hodinu dáme odležet do ledničky.
Citronovou kůru z poloviny citronu nastrouháme na jemném struhadle. Čerstvou petrželku nasekáme na jemno. Filety z ančoviček nasekáme nadrobno.
Menší neoloupanou cuketu nakrájíme na slabé plátky.
Změklé máslo utřeme s citronovou kůrou, solí, mletým pepřem, nasekanou petrželkou a kousky filet z ančoviček.
Těstovinovou rýži dáme vařit podle návodu a 3 minuty před koncem varu vsypeme mražený hrášek a nakrájenou cuketu. Scedíme, vmícháme polovinu citronovo-bylinkového másla a uchováme v teple.
Na rozpálené pánvi opečeme kuřecí maso, rýži upravíme na talíře, přidáme maso a nahoru zbytek másla.
Citronové kuře s těstovinovou rýží ihned podáváme jako chutný hlavní chod.