Obdoba čínských nudlí, jak je známe z čínských restaurací.
Hodnocení
4.2
/ 5 (5x)
Doba přípravy
20 min
Ingredience
Ostatní
Vejce1 ks
Olej na smažení30 ml
Cibule1 ks
Mražená zelenina20 dkg
Čínské nudle1 balíček
Podle chuti
Koření Čína
Postup přípravy
Na oleji osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme zeleninu dle vlastní chuti a smažíme zhruba 5 minut.
K zelenině přidáme čínské nudle, které jsme zalili vroucí vodou dle návodu. Já osobně používám čínské polévkové nudle. Před přidáním nudlí odlijeme většinu vody. Opět zhruba 5 minut smažíme. Během tohoto smažení přidáme koření podle vlastní chuti. Můžeme dát koření na čínu nebo i jinou směs. Osobně používám pouze mletý pepř, sůl a chilli omáčku. Na závěr přidáme jedno celé vejce a smažíme zhruba 2 - 3 minuty.
Tento recept na čínské nudle po Valdicku si může každý upravit podle vlastní chuti. Lze přidat kuřecí či jiné maso.
Nudle po Valdicku proto, že tu bydlím. Své názvy volím podle nálady, podle místa, kde vznikali, nebo jim zadávali názvy mé děti, kteří byli ještě malý, takže za názvy se neskrývá nic jiného, než to, co jsem již popsal.