Bramboráky obklopené dvěma druhy masových směsí ve stylu čínské kuchyně.
Hodnocení
4.0
/ 5 (18x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Marináda
Cukr1 lžička
Solamyl1 lžíce
Žloutek1 ks
Sójová omáčka2 lžíce
Těsto
Česnek3 stroužky
Sůl4 lžičky
Vejce2 ks
Brambory1 kg
Majoránka1 lžíce
Cibule1 ks
Polohrubá mouka5 lžic
Mletý černý pepř2 lžičky
Podle potřeby
Olej
Ostatní
Kuřecí prsa400 g
Postup přípravy
Na čínskou zeď budeme potřebovat dva druhy masových směsí. Jednu si připravíme podle receptu Hovězí směs po tatarsku, druhou podle následujícího předpisu.
Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na kostičky. Do masa vmícháme marinádu z cukru, sójové omáčky, solamylu a žloutku. Vše necháme několik hodin odpočinout.
Z oloupaných a najemno nastrouhaných brambor, mouky, prolisovaného česneku, nakrájené cibule, vajec, mouky a koření vytvoříme bramborákové těsto a smažíme malé bramboráčky.
Mezitím též v hluboké pánvi na troše oleje osmažíme kuřecí směs.
Ještě teplé bramboráky naaranžujeme doprostřed talíře. Z jedné strany poklademe Hovězí směs po tatarsku, z druhé strany kuřecí směs.
Dobrý den, bohužel ještě zatím nebyl redakcí přidán, tak se omlouvám. Napíši ho alespoň ještě sem, ať tu mňamku můžete zkusit:-) :
Ingredience: 400 g hovězí zadní maso, 4 lžíce kečupu, 1 lžička worcesterové omáčky, 1 menší cibule, 4 kusy nakládaných okurek, sůl a pepř dle chuti, olej na smažení dle potřeby.
Hovězí maso nakrájíme na tenké nudličky a naložíme do marinády připravené z kečupu, worcesterové omáčky, soli a pepře. Směs necháme několik hodin odpočinout.
Poté oloupeme cibuli a nakrájíme ji na drobné kostičky, taktéž na kostičky nakrájíme okurky. Cibuli necháme krátce zpěnit na oleji, přidáme maso a okurky, vše dobře orestujeme a případně necháme krátce podusit.
Výbornou přílohou k této směsi jsou bramboráky nebo rýže.