Tato jemná sýrová polévka pochází z čínské kuchyně.
Hodnocení
4.2
/ 5 (15x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Majoránka
Bazalka
Oregano
Pepř
Mletá sladká paprika
Na ozdobu
Petrželka
Hermelín1 ks
Ostatní
Mléko1/2 l
Žampiony3 ks
Cibule1 ks
Anglická slanina150 g
Tavený sýr1 ks
Strouhaný eidam20 dkg
Brokolice6 ks
Podle potřeby
Instantní světlá jíška
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a pokrájíme na jemné kousky, žampiony očistíme a pokrájíme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Brokolici omyjeme a připravíme si všechny ostatní ingredience.
Cibuli, žampiony a slaninu orestujeme a ochutíme pepřem.
Přilijeme mléko a přidáme instantní jíšku. Brokolici povaříme ve vodě nebo na páře, rozdělíme na malé růžičky a vložíme do polévky.
Do polévky přidáme tavený sýr, který necháme rozpustit, přidáme strouhaný eidam a ochutíme kořením.
Před podáváním ozdobíme každý talíř čínské sýrové polévky plátkem hermelínu a čerstvou petrželkou.