Připravte si neskutečně chutnou přílohu k masu podle mého receptu. Dodá šmrnc i sendvičům nebo burgerům.
Hodnocení
4.7
/ 5 (53x)
Doba přípravy
120 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Cukr70 dkg
Česnek7 stroužků
Sůl3 a 1/2 lžičky
Ocet7 dl
Cibule0.9 kg
Jablko0.9 kg
Feferonka3 a 1/2 ks
Mletý zázvor3 a 1/2 lžičky
Mleté nové koření3 a 1/2 lžičky
Mletý černý pepř3 a 1/2 lžičky
Zelené rajče3 a 1/3 kg
Postup přípravy
Zeleninu očistíme, případně oloupeme a vše pokrájíme na kousky. Vložíme do kastrolu.
Zeleninu svaříme na kaši, vaříme asi 30 minut. Vzniklou hmotu můžeme (ale není to nutné) rozmixovat ponorným mixérem a dalších 15 minut vaříme do zhoustnutí.
Horké chutney nalijeme do skleniček, ihned zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout a uskladníme.
mám prosbu kdysi jsem si dělala čatní se zelenych rajčat takto ..jen co si pamatuji recept jsem ztratila..1 kg rajčat asi červená paprika cibule a ostatni ingredience jako poměr cukru vody a octa si nepamatuju.Vše se mlelo na masovem strojku a pak dusilo vim že mi to nejvíc chutnalo zkoušela jsem recepty jine ale neni to ono..
Pokud má někdo podobný recept prosim napsat..
Anett
Komentář k receptu Chutney ze zelených rajčat
Mám ještě par dalších tipů: pokud sezenete kandovany zazvor, skvěle se tam hodí. Měla jsem jeden balicek doma tak jsem ho pouzila, udela jinou chut. Dále doporucuji nahradit část bílého cukru hnedym a na zaver jeste pridat asi 4 lzice javoroveho sirupu.
dhasch
Chutney ze zelených rajčat
Toto čatní znám už dlouhá léta a je opravdu vynikající :-)). Mohu poradit jedno vylepšení - zeleninu nemixuji, krájím ji na hodně drobounko a přidávám ještě rozinky. Ač to zní zvláštně, ale je to opravdu lahůdka!!!