Jako první si připravíme omáčku. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a mrkev a petržel nakrájíme na kostičky. Na olivovém oleji osmahneme nakrájenou cibuli spolu s nakrájenou mrkví a petrželí. Až bude cibule zlatavá, přidáme mleté maso, necháme zatáhnout a podlijeme červeným vínem. Přidáme sůl, pepř a bylinky podle chuti - já jen lehce popráším. Přivedeme k varu, přidáme krabičku pomodora a nakrájených loupaných rajčat a necháme dusit pod pokličkou přibližně 30 minut.
Mezitím připravíme bešamel. V hrnci rozpustíme máslo, až nám lehce zpění, přidáme hladkou mouku podle potřeby (asi 3 lžíce), aby směs vytvořila hustou žlutou kaši. Za vydatného míchání lehce osmahneme na mírném ohni a dáváme pozor, aby se mouka nepřipalovala. Až bude směs zlatavá, přilijeme mléko, které má pokojovou teplotu a vydatně, nejlépe metličkou, mícháme, aby se neutvořily hrudky a přivedeme k varu. Až začne bešamel houstnout, zeslabíme na sporo a vaříme alespoň dvě minuty.
Výrobce většinou na baleních lasagní uvádí, že je není potřeba předvařit, jenže v takovém případě se s těstovinami špatně manipuluje, protože jsou velmi tvrdé a každý má zapékací mísu jiných rozměrů a většinou se tam těstoviny nevejdou a je třeba je rozlámat. Jenže v takovém případě se lasagně rády drolí na kousky. Proto si převařím v konvici vodu, nechám zchladnout cca na 60 °C, naliji do mísy, přidám olej, sůl a naskládám lasagne tak, aby se na sebe nepřilepily (jednu vertikálně a jednu horizontálně). Nechám pár minut a poté poddajné těstoviny kladu do mísy.
Zapékací mísu vymažeme kouskem másla a dáme předehřát troubu. Do mísy začneme vrstvit hotovou omáčku, bešamel a těstoviny v pořadí: bešamel, těstoviny, omáčka, bešamel atd., až vytvoříme tři patra lasagní a dvě patra omáčky. Nahoře končíme těstovinami, které hustě posypeme strouhaným parmazánem.
Připravené lasagne zapékáme asi 20 minut při 200 °C.
Chutné lasagne podle Kačky podáváme horké.