Recept na lehkou zeleninovou polévku bez zahuštění moukou.
Hodnocení
4.7
/ 5 (310x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Česnek3 stroužky
Máslo1 lžíce
Brambory3 ks
Cibule1 ks
Mrkev1 ks
Kedluben2 ks
Čerstvá petrželka2 lžíce
Sušená majoránka1 lžička
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Postup přípravy
Zeleninu omyjeme a očistíme. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na nudličky. Cibuli a česnek oloupeme a drobně nasekáme. Kedlubny oloupeme a hrubě nastrouháme. Mladé kedlubnové lístečky nakrájíme na jemno.
V hrnci na másle osmažíme cibuli dozlatova, potom přidáme nakrájené nudličky mrkve a orestujeme.
Až mrkev pustí barvu, přidáme polovinu česneku. Necháme ho zavonět a vmícháme kedlubny.
Zalijeme vodou a přidáme brambory.
Polévku přivedeme k varu, osolíme, ztlumíme plamen a necháme vařit do měkka.
Před dovařením přidáme do kedlubnové polévky zbylý česnek a jen necháme projít varem.
Dochutíme solí, mletým pepřem a promnutou majoránkou. Ozdobíme nasekanou petrželkou a kedlubnovými lístečky. Kdo má rád. může použít Maggi tekuté koření.
Chutnou kedlubnovou polévku ihned po dovaření podáváme.