Rychlý recept na chutnou chlebovou polévku s kousky klobásy a rozšlehaným vejcem.
Hodnocení
4.4
/ 5 (8x)
Doba přípravy
20 min
Ingredience
Ostatní
Sůl1 špetka
Vejce1 ks
Kmín1 lžička
Voda1 a 1/2 l
Chléb12 dkg
Klobása8 dkg
Slanina uzená4 dkg
Čerstvá petrželka1 hrst
Postup přípravy
Uzenou slaninu nakrájíme na malé kostičky. Chléb nakrájíme na kostičky a klobásu na kousky nebo kolečka. Čerstvou petrželku nasekáme na jemno. Uzenou slaninu dáme rozpustit do hrnce, potom přidáme nakrájený chléb, osmažíme, zalijeme horkou vodou, osolíme podle chuti, přidáme mletý kmín a vaříme.
Jakmile je chléb rozvařený, polévku prolisujeme. Do chlebové polévky přidáme nakrájenou klobásu.
Do hotové polévky přidáme nasekanou petrželku a rozmícháme celé vejce.
Chlebovou polévku s klobásou podáváme s čerstvým pečivem.