Celozrnné bulky plněné vejci

Zdravá a dobrá svačinka z pečiva, hub a zeleniny.


4.112x
20 min

Postup přípravy

Šalotky očistíme a nakrájíme nadrobno. Osmažíme je na části rozehřátého másla dosklovata. Pak přidáme očištěné a nakrájené žampiony. Restujeme, dokud se z hub neodpaří větší část vody.

Mezitím z bulek seřízneme vršek a vydlabeme část vnitřku. Vydlabané bulky položíme na plech a v troubě rozpékáme tak dlouho, až budou horké a lehce křupavé.

K houbám přidáme zbylé máslo a vlijeme vejce, rozšlehaná se solí a mletým pepřem. Zvolna a za stálého míchání zahušťujeme. Vejce musí mít krémovitou konzistenci. Pak je odstavíme, vmícháme nasekanou pažitku a necháme dojít.

Rozpečené bulky naplníme vaječnou směsí, přiklopíme odkrojeným vrškem a ihned podáváme.
user-icon

autor 700413


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Celozrnné bulky plněné vejci

Zpět na recept