Recept na krémovou zeleninovou polévku s kousky celeru.
Hodnocení
5.0
/ 5 (5x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý černý pepř
Na ozdobu
Vejce2 ks
Petrželka
Ostatní
Máslo50 g
Mléko1/2 l
Cibule1 ks
Celer300 g
Hladká mouka 1 lžička
Hovězí vývar1/2 l
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Celer očistíme a nakrájíme na nudličky. Vejce uvaříme natvrdo a nakrájíme na čtvrtky. Petrželku nasekáme nadrobno.
Na másle zpěníme cibuli a na ni podusíme celer. Když celer změkne, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a povaříme.
Nakonec polévku osolíme, opepříme, přilijeme mléko nebo smetanu. Celerovou polévku ozdobíme na talíři nakrájenými vejci a petrželkou.
Celerovou polévku s vejcem podáváme podle chuti samotnou, dobrá je i s pečivem.