Lehká celerová polévka. Recept je snadný a zvládne ho i kuchař začátečník.
Hodnocení
4.4
/ 5 (25x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
8x
Ingredience
Ostatní
Olej2 lžíce
Máslo30 g
Brambory4 ks
Cibule1 ks
Hladká mouka 2 lžíce
Čerstvá petrželka2 lžíce
Celer1 ks
Podle chuti
Sůl
Postup přípravy
Veškerou zeleninu, kterou do polévky použijeme, očistíme.
Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme nahrubo nastrouhaný celer a osmahneme dozlatova. Pak přidáme máslo, zaprášíme moukou, zalijeme studenou vodou a rozmícháme. Doplníme vařící vodou (asi 1 l), osolíme a přidáme brambory pokrájené na malé kostky. Vše uvaříme doměkka.
Celerovou polévku s bramborem odstavíme z ohně a vmícháme nadrobno nasekanou petrželku.
Celerovou polévku rozdělíme do misek nebo hlubokých talířů a horkou podáváme.
varianta na dané téma:
celer na kostky osmažit spolu s kmínem,hladká mouka, zapražit. zalít vodou, na kostky brambory, až jsou uvařeny přidat špetku muškátového květu, nebo oříšku. nakonec vše rozmixovat, lze podávat s osmaženým chlebem