Recept na snadnou přípravu burizonů v karamelu s čokoládou se bude hodit, až budete chtít vykouzlit rychlou a jednoduchou sladkou pochoutku. Skvěle poslouží i jako originální vánoční cukroví.
Hodnocení
4.7
/ 5 (16x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Ostatní
Máslo250 g
Cukr krupice500 g
Čokoládová poleva1 balení
Salko1 konzerva
Postup přípravy
Cukr krupici necháme na mírném ohni zkaramelizovat, tedy vložíme cukr do hrnce a za stálého míchání prohříváme do rozpuštění, bude to asi trvat dlouho, chce to trpělivost.
Přilijeme salko, přidáme změklé plátky másla, burizony a promícháme.
Karamelovou hmotu odstavíme z ohně a počkáme, až hmota začne tuhnout.
Mezitím rozložíme na tác papírové košíčky, spodek košíčků naplníme čokoládou (jen asi 3 mm).
Z hmoty tvarujeme kuličky, které vkládáme do košíčků. Košíčky necháme odležet v ledničce do druhého dne.
Burizony v karamelu podáváme jako výbornou sladkost.
My to jako děcka dělali z burizonů, klasických karamel a másla... a po rozpuštění másla s karamelkami se vmíchali burizony a přemístilo se do formy na srnčí hřbet. Poměr se ladil podle toho, aby se karamely na másle rozpouštěly a nepřipálili a množství burizonů podle toho, kolik si jich hmota " vzala " , aby byly ještě obalené. Po zchladnutí se to krájelo jako biskupský chlebíček... Skvělá dětská dobrota a dokáží si snadno i děti :-) V tomhle podání to navíc lépe vypadá .. jen co si pamatuji, se to hrozně patlalo.