Do domácí pekárny nalijeme mléko, rozdrobíme droždí, přidáme med a necháme vzejít kvásek.
Sýr a celer nastrouháme na jemné nudličky. Obojí dáme do pekárny ke kvásku. Přidáme mouku, sůl a zapneme program těsto. Můžeme přidat i fenykl nebo jiné koření. Pekárnu zapneme na program těsto. Je-li těsto řídké, dáme více mouky, je-li tuhé, dáme mléko. Po vykynutí tvarujeme bochánky velikosti pingpongového míčku a necháme na plechu nakynout.
Bulky s celerem potřeme olivovým olejem nebo sádlem a posypeme solí. Bulky dáme péct do vyhřáté trouby na 220 °C (elektrická) nebo 200 °C (horkovzduch) na 20 minut.
Bulky s celerem podáváme podle chuti nebo jen samotné.
Posílala jsem tam recept i s fotkou a nebyla přidána,jak je to možné ,musela jsem to poslat znovu.Zkoušela jsem dát celezrnnou mouku místo hladké a bylo to dobré,psala jsem ,že fenykl jsem nedávala do tohoto receptu a že mám recept z jedné celerové kuchařky co se mi dostala do ruky,právě vyšla. Vůbec nám to s fenyklem nechutnalo,radím nedávat,ale v receptu byl uveden,někomu to třeba bude chutnat.