Plátky prošpikovaného hovězího, přelitého jemnou smetanovou omáčkou s protlakem a paprikou.
Hodnocení
4.2
/ 5 (804x)
Doba přípravy
90 min
Ingredience
Ostatní
Slanina25 g
ČesnekNaN -
SůlNaN -
Cibule150 g
Smetana100 g
SádloNaN -
Hladká mouka 50 g
Mletý pepřNaN -
Paprika mletáNaN -
Rajčatový protlak50 g
Maso hovězí zadní500 g
Postup přípravy
Maso prošpikujeme a osolíme. Na sádle osmahneme cibuli a maso potom z každé strany osmažíme, zaprášíme paprikou a zalijeme do poloviny vývarem nebo vodou.
Přidáme protlak a česnek a dusíme doměkka.
Pak maso vyjmeme, šťávu zahustíme jíškou, rozšleháme a vaříme asi hodinu, zjemníme smetanou, krátce povaříme a procedíme na porce masa.