Jednoduchý recept na bůčkové rolky, které jsou vynikající s chlebem nebo brambory.
Hodnocení
3.9
/ 5 (11x)
Doba přípravy
15 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Sůl1-2 lžičky
Křen1 hrst
Bílý jogurt1 kelímek
Vepřový bok1 kg
Postup přípravy
Vykoštěný bůček nakrájíme na plátky asi 1 - 1,5 cm silné a osolíme je.
V misce smícháme bílý jogurt s nastrouhaným křenem. Může být i nakládaný ve sklenici. Bůček touto směsí potřeme a srolujeme do ruličky. Vložíme postavené do vymaštěného pekáčku. Zbytek směsi rozetřeme na rolky. Bůček v jogurtu pečeme odkrytý asi při 180 °C doměkka. Nepodléváme.
Bůček v jogurtu podáváme teplý s chlebem nebo brambory. Vynikající je i s bramborovou kaší. Zbytek výpeku necháme vystydnout a můžeme namazat na chléb.
Přátelé,zkusil jsem to po prvé a věřte nevěřte,bylo to skutečně uchvancancující prostě,nemělo to žádnou chybu.Je to recept jednoduchý,vlastně i rychlý.Přílohu si můžete dát jakoukoliv-podle své chuti-.Nezbude prakticky nic i ten výpek si pak můžete namazat na čerstvý chlebíček a i to je chuťovčička.Zkuste to taky a poznáte,že si pošmáknete.Přeji všem dobré chuti a příjemné zažívání....///