Brynzové halušky se slaninou

Lahodné, krémové a vydatné. Leckdo by nad sáčkovými haluškami ohrnul nos, ale je to rychlé a v dnešní době to spousta lidí jistě ocení.


3.636x
30 min
2×

Postup přípravy

Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno a opékáme v pánvi, dokud cibule řádně nezezlátne. Přímo na pánev vylijeme zakysanou smetanu a uvedeme do varu, aby lehce pobublávala. Bezprostředně poté necháme ve vařící smetaně rozpustit termizovanou brynzu. Podle chuti opepříme.

Halušky připravíme podle návodu. Já vařím ve velikém širokém hrnci a používám síto na halušky. Až halušky vyplavou na hladinu, postupně je vyndáme do mísy a nakonec promícháme se směsí slaniny, cibule a smetany s brynzou.

Recept je pro 4 osoby, ale počítala bych tak se třemi jedlíky, je to opravdu velice chutné. Halušky kupuji výhradně od zn. Kaufland, velice se mi osvědčily. Neřekla bych, že je to úplně slovenská verze halušek, spíš taková moje česká verze. Ale stojí za to!
user-icon

autor darig


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brynzové halušky se slaninou

Zpět na recept