Brusinkový cop s rybízem

Domácí pekárna je malý kouzelník. Užijte si radost ze snadné přípravy těsta.


4.54x
60 min

Postup přípravy

Prvních sedm surovin vložíme do pečící nádoby v následujícím pořadí: voda, med, mádlo, sůl, mouky, droždí. Svou domácí pekárnu nastavíme na program těsto.

Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučenou plochu a vhněteme sušené ovoce. Těsto rozdělíme na tři díly, vyválíme do délky asi 30,5 cm, upleteme cop a konce zajistíme stlačením. Cop přeneseme na vymazaný plech, překryjeme olejem potřenou potravinovou fólií a necháme kynout na teplém místě, až téměř zdvojnásobí svůj objem.

Odstraníme fólií, potřeme vejcem a pečeme v předehřáté troubě při 200°C asi 20 až 25 minut nebo až je cop propečený. Přeneseme na drátěnou rohožku a před podáváním necháme vychladnout.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brusinkový cop s rybízem

Zpět na recept