Břevnovské posvícenské koláče

Odzkoušený a léty ověřený recept na kynuté koláče, které jsou hotové bez dlouhého čekání na vykynutí těsta.


3.294x
45 min

Postup přípravy

Droždí rozmačkáme s 1/2 lžičky cukru a 1lžičkou mouky. Přidáme trochu vlažného mléka a necháme vzejít kvásek.

Mouku smícháme se solí a cukrem a prosijeme. Rozstrouháme do ní tuk a promneme na žmolenku. Pak přidáme postupně vejce, kvásek a mléko.

Vypracujeme tužší těsto, rozdělíme na 6 stejných dílů (na kulaté koláče). 2 díly vyválíme, dáme do vymaštěných kulatých koláčových forem, okraje potřeme rozšlehaným žloutkem, povrch pokryjeme náplní (borůvky, švestková povidla podle chuti) a zasypeme drobenkou.

Pečeme v předehřáté troubě velmi zvolna a poměrně krátce, protože těsto je velmi slabé. Zatím si připravíme další dva koláče. Koláče můžeme péci i na velkém plechu a těsto by mělo vyjít minimálně na tři až čtyři plechy.

Upečené břevnovské posvícenské koláče můžeme ozdobit moučkovým cukrem, nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor admin_hela


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Břevnovské posvícenské koláče

Zpět na recept