Tokáň nebo-li masová směs z hovězí svíčkové, hub a hrášku.
Hodnocení
4.1
/ 5 (11x)
Doba přípravy
90 min
Ingredience
Podle potřeby
Olej
Masový vývar nebo voda
Podle chuti
Sůl
Drcený kmín
Mletý černý pepř
Ostatní
Žampióny10 dkg
Velká cibule1 ks
Hovězí svíčková500 g
Rajský protlak1 konzerva
Hrášek sterilovaný3 lžíce
Strouhaný tvrdý chléb2 lžíce
Postup přípravy
Hovězí svíčkovou omyjeme, očistíme a nakrájíme na plátky. Ty zlehka naklepeme a poté nakrájíme na kostky. Oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno. Žampióny (nebo jiné houby) očistíme a nakrájíme na plátky.
Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém opečeme maso, cibuli a žampióny, přidáme sůl, pepř, kmín a chvilku smažíme. Až se maso zatáhne, přidáme rajský protlak a podlijeme masovým vývarem nebo vodou. Na mírném ohni dusíme pod pokličkou doměkka.
Nakonec přidáme sterilovaný hrášek, nastrouhaný tvrdý chléb a ještě krátce podusíme. Podáváme s chlebem a zeleninou.
Čas je pouze orientační, tzn. je to doba, kterou potřebujete k tomu, abyste měli kompletně hotové jídlo. Když se někdo na recept podívá, tak ať ví, že to není pokrm, který je hotový během pár minut...Počítám i s časem, který potřebuju na očištění žampónů, cibule, atd. Maso dusíme doměkka, po přidání hrášku a chleba stačí pár minut a jídlo je hotové.