Brambory uvaříme nejlépe den předem, další den oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme pod studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev si uvaříme na skus a po vychlazení ji nakrájíme také na kostičky. Okurky z nálevu nakrájíme na drobno, šalotku na malé kousky, oloupané jablko se salámem také nakrájíme na kostičky.
Všechny nakrájené suroviny přidáme k bramborám. Přidáme hrášek, okurkový nálev, majonézu (nejlépe domácí), sůl, pepř, hořčici, pár kapek citronové šťávy a opatrně salát promícháme. Salát přikryjeme potravinářskou folií a uložíme do lednice.
Kapří filé pokapeme z obou stran limetkou a necháme odpočinout deset minut. Kapří filé potom nakrájíme na asi 1 cm obdélníky - hranolky.
Česnek, sójovou omáčku, mletý zázvor, kmín, chilli a sůl promícháme s troškou vody a marinádou potřeme kapří hranolky. Hranolky marinujeme 2 - 4 hodiny a poté důkladně osušíme.
Mouku promícháme s mletou paprikou a solamylem. Kapří hranolky obalíme v moučné směsi a smažíme dozlatova. Hotové hranolky necháme okapat na sací kartě.
Bramborový salát podáváme vychlazený s teplými kapřími hranolky.