Vynikající a poměně rychlý recept z hlívy ústřičné, spadající do kategorie Onion free. Autorkou je Petra Matoušková.
Hodnocení
4.6
/ 5 (40x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
4x
Ingredience
Ostatní
Česnek2 stroužky
Brambory500 g
Hlíva ústřičná400 g
Bobkový list1 list
Hladká mouka 1 hrst
Smetana ke šlehání100 ml
Masový bujón1 kostka
Podle chuti
Sůl
Kmín
Pečivo
Gulášové koření
Mletý černý pepř
Postup přípravy
Nejprve na oleji osmahneme nakrájenou a opranou hlívu. Opepříme, posypeme kmínem, mírně osolíme. Zaprášíme moukou pro vytvoření zásmažky (mírně dozlatova). Přidáme sladou červenou papriku, podlijeme vodou a podusíme.
Přidáme dva stroužky nakrájeného či prolisovaného česneku, jeden větší bobkový list, kostku bujónu a gulášové koření.
Mezitím vedle v hrnci vaříme brambory (mírně slané, bez kmínu). Brambory slijeme krátce před dohotovením. I se zbytkem vody smícháme s gulášem. Přidáme smetanu a dohustíme rozdrobeným pečivem, například chlebem. Bramborový guláš s hlívou ústřičnou ještě povaříme, ať se chutě spojí.
Bramborový guláš s hlívou ústřičnou můžeme podávat.
Komentář k receptu Bramborový guláš s hlívou ústřičnou
Pošmáknul jsem si :) . Ale pozor při solení, také se mi ho povedlo přesolit ;)
jehel
bramborový guláš s hlívou ústřičnou
Tento guláš jsem vařila minulý týden, byl vynikající, myslela jsem si, že budu mít vařeno ještě na druhý den, ale zmýlila jsem se, doslova prstíčkem jsme vylizovali kastrol. Dnes jsem hlívu nahradila žampiony, ale situace se opakovala. Děkuji za vynikající recept. jehel