Recept na chléb zadělávaný v domácí pekárně, pečený v troubě.
Hodnocení
4.5
/ 5 (16x)
Doba přípravy
90 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Sůl2 lžičky
Vejce1 ks
Máslo25 ml
Droždí7 g
Cukr krupice1/2 lžičky
Hladká mouka 630 g
Vlažná voda300 ml
Brambory vařené150 g
Na potření
Slaná voda
Postup přípravy
Do pekárny dáme všechny ingredience, nejprve tekuté a potom ostatní, dáme program těsto a necháme kynout.
Pak z těsta uděláme bochník, dáme na plech, necháme ještě vykynout, potřeme slanou vodou a dáme péct do předehřáté trouby.
Bramborový domácí chléb pečeme asi 50 minut na 170 °C.
Upečený bramborový chléb podáváme jako jakékoliv jiné pečivo.
Tento recept je perfektní. Mockrát jsem chléb pekl a doporučuji: 1) do těsta dát 5 - 6 semínek feniklu a lžičku kmínu, 2) péct 15 min na max. teplotu, pak okolo 30 miín na 170°C, 3) po 20 min. pečení 2x-3x potřít slanou teplou vodou. Udělá to pěknou lesklou kůrčičku. Po upečení nechat vydýchat 3 - 4 hod. na ošatce.
r (tecka) veny
chléb
děkuju za recept je super a opravdu chutny
Zdenka
Komentář k receptu Bramborový domácí chléb
Náhodou chleba je luxusní. Domácí pekárnu nemám a ani ji nechci takže to všechno dělám po staru a po chlebu se hned zaprasi. Je výborný děkuju za recept
pollymenzo
Luxusní
Dala jsem 10g sušeného droždí,přidala dvě lžičky kmínu a upekla v pekárně. Až na to,že mi těsto zvedlo víko od pekárny a já ho musela maličko srazit už při pečení,se chleba výborně propekl a chuťově je LUXUSNÍÍÍ :-)
jitka
Re: proč
v troubě je mnohem chutnější-má mnohem lepší kůrku :-), vážně