Brambory opláchneme a oškrabeme drátěnkou nebo kartáčkem. Necháme okapat a nakrájíme na 3 milimetry tlustá kolečka a necháme oschnout.
Mezitím vymastíme plech. Kolečka na plech rozložíme, osolíme a pečeme v předehřáté troubě, po chvíli brambory otočíme, aby se opekli z obou stran.
Během pečení oloupeme a prolisujeme česnek. Brambory těsně před dopečením potřeme česnekem a ještě chvíli necháme zapéct.
Bramborová kolečka s česnekem podáváme jako pikantní přílohu k těžkým masům.
tyto brambory jsou dost těžké,nemyslím,že je to vhodná příloha k těžkým masům,ale jinak jsou vynikající
Pepík
slepé myši s čřeswnekem
správně po třešťsku:brambory na centimetrovép plátky, rozložit na rošt v troubě
(dříve se to peklo na plotně sporáku)
Péct tak dlouho, až je zlatá kůrka po obou stranách plátku, kterrý se nafoukne.
Rozmačkat česnek
Připravit sádlo a sůl
Hotové brambory dát do většího kastrolu, přidat sádlo, sůl a hodně česneku,
pořádně pérotřepat
a jíst
popřípadě připíjet mléko, tak to dělala teta Fanda v Třešti, kde jsou nejlepší brambory - a sice v letech 1928, to mi bylo 6 let, a až do 1936.
Eva Seidlicová
brambory s česnekem
Je to velká dobrota, doma je děláme už velmi dlouho, nevím proč, pod názvem "slepé myši"
K.
Mňam
Tak tohle je ovšem dobrůtka, dělali jsme to doma, když jsem byla malá a doteď na to vzpomínám :-). Úžasné :-)