Osvědčený recept na chutnou bramboračku, kterou dělám už léta.
Hodnocení
4.0
/ 5 (11x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Podle chuti
Česnek
Sůl
Majoránka
Ostatní
Brambory5 ks
Cibule1-2 ks
Celer1 ks
Mrkev2 ks
Petržel2 ks
Žampiony500 g
Podle potřeby
Hladká mouka
Sádlo na smažení
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nasekáme na drobno. Velké brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu (menší celer, větší mrkev a petržel) a žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a prolisujeme. Polévka podle těchto ingrediencí je do velkého hrnce.
Nakrájené cibule osmažíme na sádle (vegetariáni nahradí olejem), zasypeme moukou a opražíme dozlatova.
Potom směs zalijeme vodou a dobře rozmícháme. Do takto připraveného základu přidáme nakrájené brambory, zeleninu a žampiony. Osolíme a vaříme do změknutí.
Polévku dochutíme prolisovaným česnekem a majoránkou, kterou rozemneme dlaněmi.
Případně přidáme polévkové koření, nasekanou petrželku a ještě krátce povaříme. Bramborovou polévku se žampiony podáváme s chlebem nebo pečivem.