Bramborová příloha vhodná k různým masitým jídlům. Podle receptu zvládne pokrm připravit opravdu každý.
Hodnocení
4.2
/ 5 (43x)
Doba přípravy
25 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Kmín
Mletý černý pepř
Ostatní
Paprika3 ks
Brambory750 g
Rozmarýn2 snítky
Kabanos150 g
Bílé suché víno1/2 sklenky
Jarní cibulka3 ks
Podle potřeby
Olivový olej2 lžíce
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Očištěnou jarní cibulku nakrájíme na kolečka a čisté papriky bez semínek nakrájíme na proužky. Rozmarýnové snítky opláchneme a otřepeme. Kabanos nakrájíme na plátky.
Do větší pánve s horkým olejem a rozmarýnem vsypeme brambory a opékáme asi 10 - 15 minut. Potom podlijeme vínem a necháme vyvařit. Přidáme nakrájenou cibulku, papriku, sůl, kmín, pepř a kabanos. Promícháme, provaříme a odstavíme.
Brambory s kabanosem podáváme ihned jako přílohu nebo hlavní chod.
Výborný nápad. Trochu jsem zjednodušil z důvodu hledání receptu "co dům dá". Brambory opéct pouze s mojim oblíbeným kořením na grilování - tadeášovo koření na steak a strochou soli, pak jen paprika, cibule a domácí kabanos. Ten není takový ten kupovaný hypermarketu, ale poctivý a chutově výborný i když taky kupovaný, ale od poctivého řezníka který vyrábí osobně a jako večeře bohatě stačilo. Víno jsem vynechal, zkusím příště.