Velmi chutná a rychlá gulášová polévka. Snadný recept na vydatnou polévku z brambor, uzené slaniny a klobásy.
Hodnocení
3.8
/ 5 (8x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl1 špetka
Kmín1 lžička
Klobása1 ks
Mletá sladká paprika1 lžíce
Mletý černý pepř1 špetka
Ostatní
Brambory30 dkg
Majoránka1 lžička
Cibule4 dkg
Voda5 a 1/2 l
Slanina uzená4 dkg
Postup přípravy
Uzenou slaninu nakrájíme nadrobno. Cibuli oloupeme a také nakrájíme nadrobno. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Klobásu pokrájíme na kousky.
Uzenou slaninu necháme rozpustit, přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit.
Nakrájené brambory dáme dusit na cibuli, přidáme mletou červenou papriku, kmín, mletý černý pepř, sůl a vše podusíme. Občas podlijeme vodou a promícháme.
Když jsou brambory poloměkké, zalijeme je vařicí vodou. Podle chuti můžeme přidat nakrájenou klobásu, majoránku a povaříme.
Bramborovou gulášovou polévku můžeme podávat s čerstvým chlebem a posypanou nadrobno nasekanou lahůdkovou cibulkou.