Uvaříme si pudink z mléka a pudinkového prášku, který pak necháme za občasného míchání vychladnout. Vychladlý pudink rozšleháme s tvarohem, vejcem a cukrem. Můžeme přidat rum.
Připravíme si borůvky, na recept lze použít čerstvé i kompotované ovoce.
Listové těsto vyválíme a vykrajujeme z něj malé čtverečky nebo jiné tvary, jejichž okraj oblepíme ještě proužkem těsta. Tím vytvoříme malé košíčky, které potřeme po celém povrchu vejcem. Můžeme použít i formičky, do nichž těsto natlačíme a okraje seřízneme.
Do košíčků nasypeme část borůvek, posypeme cukrem a zakryjeme tvarohovou náplní. Povrch ještě můžeme posypat borůvkami.
Borůvkové koláčky s tvarohem pečeme asi 20 minut v troubě na 180 °C.
Hotové borůvkové koláčky necháme vychladnout a poté je podáváme jako sladké pohoštění.
Foto: Shutterstock.com