Nevíte, jak zužitkovat zbylé bílky? Vyzkoušejte recept na chlebíček.
Hodnocení
4.6
/ 5 (56x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
4x
Ingredience
Ostatní
Máslo70 g
Rozinky1 lžíce
Bílek7 ks
Kypřicí prášek do pečiva1/2 balíčku
Ořechy50 g
Cukr moučka180 g
Hrubá mouka160 g
Kandovaná pomerančová kůra100 g
Na ozdobu
Cukr moučka
Čokoládová poleva
Podle potřeby
Hrubá mouka na vysypání
Olej na vymazaní
Postup přípravy
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh.
Mouku smícháme s pomerančovou kůrou, rozinkami, mletými oříšky i práškem do pečiva a sypkou směs opatrně vmícháme do sněhu. Nakonec přimícháme i rozpuštěné máslo.
Těsto nalijeme do formy na chlebíček (dobře vymazané a vysypané). Pečeme zvolna v předehřáté troubě na 175 °C.
Hotový bílkový chlebíček necháme mírně vychladnout, potom ho vyklopíme a podle chuti posypeme cukrem nebo polijeme polevou.
Paráda!!!Využila jsem bílky od vánoček a měla jsem ne jednu,ale dvě formy tohoto vynikajícího chlebíčku,já moc na sladké nejsem,ale manžel si pošušňával.Moc děkuji.Hrubou mouku jsem neměla,tak jsem použila polohrubou a taky dobré.
jani7
Poděkování
Dekuju vcera jsem upekla a je to moc dobry :-) Jednoduche zpracovani bilku, co zbydou z cukrovi. Pusinky se mi nikdy nedarily, ale tohle je super!
phateks
Re: Re: Bilkovy chlebicek
já používám klasickou formu na chlebíček, cca 28/cm dlouhá - peču cca 25 minut, ale záleží na typu trouby, je nutno hlídat a jak odstoupí od okrajů špejlí vyzkoušet a případně vypnout dříve