Recept na hustou bramborovou polévku bez zahušťování moukou a zjemňování smetanou, přitom je i tak moc dobrá.
Hodnocení
5.0
/ 5 (3x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Ostatní
Česnek2 stroužky
Brambory5 ks
Cibule1 ks
Voda1 l
Hovězí bujón1 kostka
Ovesné vločky1 hrst
Podle chuti
Kopr
Celý černý pepř
Podle potřeby
Máslo na smažení
Postup přípravy
Ovesné vločky necháme nabobtnat v hrnku s vodou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme také na kostky.
Do hrnce dáme rozehřát máslo, vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme do zesklovatění.
Přihodíme vločky, oloupaný česnek a jednu třetinu brambor. Vše uvaříme doměkka a poté rozmixujeme. Podle hustoty je možné polévku naředit převařenou vodou.
Poté přidáme zbytek brambor, jeden masox nebo jiný bujon, pepř a nasekaný kopr.
Bílou bramborovou polévku dále vaříme, až jsou brambory měkké. Polévka by měl byt polohustá, ne kašovitá.
Bílou bramborovou polévku rozlijeme do hlubokých talířů či misek a podáváme horkou.