Malé kuličky z mletého masa dusíme společně se sterilovaným zelím, podáváme s kysanou smetanou.
Hodnocení
4.2
/ 5 (709x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
Ostatní
CukrNaN -
OlejNaN -
SůlNaN -
Vejce2 ks
OcetNaN -
Hladká mouka 1 lžíce
Kysaná smetana1 kelímek
Mletý pepřNaN -
Zelí kysané1 sklenice
Mleté maso600 g
Postup přípravy
Maso dochutíme solí, pepřem, přidáme mouku, vejce a dobře propracujeme. Vytvarujeme kuličky velké asi jako vlašský ořech a opečeme je ze všech stran v oleji, podlijeme mírně vodou a dodusíme dopoloměkka.
Přidáme okapané pokrájené zelí, dochutíme cukrem, octem a dusíme doměkka. Na talířích přelijeme smetanou.