Návod na osvěžující a mírně alkoholický nápoj z bezinkových květů.
Hodnocení
3.2
/ 5 (15x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Ostatní
Cukr krupice3 kg
Vařící voda15 l
Květ černého bezu50 ks
Čerstvé droždí1/2 kostky
Vínka2 balíčky
Postup přípravy
Květy bezu opláchneme studenou vodou a necháme okapat.
Okapané květy zbavíme silnějších stopek, přelijeme vařící vodou a necháme 24 hodin vyluhovat. Potom přecedíme přes gázu v sítku (lépe nadvakrát složenou).
K přecezené bezinkové šťávě přidáme droždí, cukr a vínku. 6 - 7 dní necháme bezinkový burčák pracovat - otevřený, ale přikrytý. Bezinkový burčák uchováváme v chladnu.
Vinka jsou sušené kvasinky,které se používají na výrobu domácího vína.Jsou v malém papírovém sáčku,o něco menším než je vanilkový cukr nebo prášek do
pečiva a dostane se koupit v drogerii.
Se sušenými kvasnicemi jsem to nezkoušel,ale myslím si,že pokud se dobře rozpustí,neměl by být problém.
Ferry,autor receptu