Barevný koláč s tvarohem a ovocem je možné plnit jakýmkoliv sezónním ovocem či kompotem. Jednotlivé vrstvy koláče můžeme barvit kakaem nebo do něj přidat ořechy. Chuť je vždy neodolatelná.
Hodnocení
4.6
/ 5 (31x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
5x
Ingredience
Těsto 2
Olej1 dl
Žloutek3 ks
Mléko300 ml
Bílek3 ks
Kypřicí prášek do pečiva1/2 balíčku
Cukr krystal20 dkg
Polohrubá mouka20 dkg
Těsto 1
Vejce1 ks
Máslo10 dkg
Kakao3 lžíce
Mléko250 ml
Kypřicí prášek do pečiva1/2 balíčku
Cukr krystal10 dkg
Polohrubá mouka30 dkg
Náplň
Mléko200 ml
Tvaroh3 kelímky
Vanilkový cukr2 ks
Čerstvé nebo kompotované ovoce
Postup přípravy
V míse smícháme cukr, vejce, rozpuštěné máslo, mouku, půlku prášku do pečiva, kakao a mléko. Vznikne trochu hustší těsto, takže je třeba jej na plechu rozetřít stěrkou.
Tvarohovou náplň vytvoříme smícháním tvarohu s cukrem a mlékem a nenaseme na těsto.
Na tvarohovou vrstvu vyskládáme čerstvé nebo kompotované ovoce (meruňky, švestky, jahody aj.) podle chuti.
Na poslední třetí vrstvu potřebujeme sníh ze tří bílků. Zvlášť v míse vymícháme těsto ze žloutků, cukru, oleje, mléka, mouky, prášku do pečiva a nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Tato poslední vrstva je podstatně tekutější než první, ale je to tak v pořádku. Nalijeme ji na ovoce a vložíme do trouby. Barevný koláč s tvarohem a ovocem pečeme 45 minut při 170 °C. Po vychladnutí nakrájíme na čtverečky, pocukrujeme a podáváme.