Šopský salát, jak jsem jej poznala kdysi na dovolené v Bulharsku.
Hodnocení
3.4
/ 5 (135x)
Doba přípravy
10 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Okurka salátová1 ks
Balkánský sýr50 g
Balzamikový ocet
Menší rajče8 ks
Postup přípravy
Okurku oloupeme a nakrájíme na plátky. Menší rajčata omyjeme, osušíme a rozkrájíme na čtvrtinky.
Zeleninu dáme do mísy, lehce promícháme, zakapeme lehce balzamikovým octem a posypeme hrubě strouhanám balkánským sýrem.
Šopský salát jsem jedla na dovolené v Bulharsku (Slunečné pobřeží) a byl jenom z rajčat a okurek, bez paprik. Asi to bude regionální záležitost, co region to trochu jiný recept.
avon
Re: pochvala
tak papriky,rajčata,i okurky miluji,vlastně všechnu zeleninu,a dělám ho podobně,je to super
Jana Konvalinková
Re: To je.
Nikdy nevím, kdy to myslíte vážně a kdy ironicky. V tomto případě pro mě v jednoduchosti je krása. Tady u nás do tohoto salátu dávají vždy papriky. Já je ale nesmím a tak mi tento naprosto vyhovoval.