Babiččiny rohlíčky

Klasický recept na jemné ořechové cukroví, které zná snad každý.


4.7208x
90 min

Postup přípravy

Vlašské ořechy pomeleme. Vlašské ořechy můžeme nahradit strouhanými lískovými oříšky, které ale kvůli chuti je musíme nejprve na sucho opražit. Hladkou mouku prosejeme. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a dřeň nožem seškrábneme, přidáme k ořechům a promícháme s moukou. Uprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme žloutky a máslo nakrájené na tenké lupínky. Zpracujeme hladké nelepivé těsto, zabalíme do folie a necháme v chladničce minimálně hodinu odležet.

Z těsta si odlamujeme stejně velké kousky a tvarujeme z nich asi 1,5 cm uprostřed široké a asi 4 cm dlouhé rohlíčky. Babiččiny rohlíčky pokládáme na pečícím papírem vyložený plech nebo na plech vymazaný máslem.

Ořechové rohlíčky pečeme dorůžova v troubě předehřáté na 200 °C. Ještě horké rohlíčky obalujeme ve směsi vanilkového cukru a cukru moučka. Cukroví dáme asi na týden uležet do krabice s malým jablkem.

Babiččiny rohlíčky podáváme jako chuťově neodolatelné cukroví na sváteční stůl.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččiny rohlíčky

Zpět na recept