Pekáč o velikosti 20x30cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 200 °C. Ořechy nasekáme nahrubo.
Do mísy přesypeme mrkev, přidáme vejce, olej, ořechy a promícháme. Pak přidáme prosátou mouku, prášek do pečiva, skořici a jedlou sodu. Vše důkladně promícháme.
Těsto rovnoměrně rozestřeme do připraveného pekáče a pečeme 15 - 20 minut. Po upečení jej necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme polevu. Utřeme máslo s tvarohem, pomerančovou šťávou a kůrou a moučkovým cukrem.
Na vychladlý korpus rozetřeme polevu a necháme asi půl hodiny v lednici ztuhnout.
Hotový moučník krájíme na kousky a můžeme podávat.
Akorat by me zajimalo, kde v Australii sezenes polohrubou mouku (no dobre, u Polaku, ale v beznem australskem receptu asi nebude).
Zakon
Poleva
Recept jsem vyzkoušel originální a super :), ale nedalo mě to a nahradil jsem vlašské ořechy mandlemi nahrubo nasekanými (cca hrst před úpravou), rozinky (stejné množství), polevi jsem nahradil čokoládovou (10 dkg másla, 10 dkg cukru, 1 lžíce kakaa, 1 lžíce mléka, 1 lžíce tuzemáku).
prateta
Vynikající!
Začala jsem s nedůvěrou ale výsledek je překvapivý - takové měkké, medově zbarvené a po skořici chutnající těsto, které báječně doplní spíše krém než poleva z tvarohu a šťávy, navrch jsem ozdobila kandovanou pomerančovou kůrou. Jen dejte méně cukru jak do těsta (půl hrnku), tak do krému...