V hrnci přivedeme k varu 2 litry vody, do které postupně přidáme sůl, bobkový list, hřebíčky, cibuli, česnek, očištěnou a najemno nakrájenou polévkovou zeleninu, maso a všechno na mírném ohni asi 2 hodiny vaříme.
Hotovou arabskou polévku přelijeme přes síto, zeleninu do ní prolisujeme a polévku dáme vychladnout.
Uvařené maso nakrájíme na kostky. Tvaroh rozšleháme a postupně do něj přidáváme žloutek, sůl, pepř a po trošce vychladnutý vývar.
Tvaroh ředíme, dokud nevznikne hustá krémová polévka. Postavíme ji na plamen a za stálého šlehání arabskou tvarohovou polévku zahřejeme (již nevaříme).
Odděleně prohřejeme v troše vývaru maso, dáme ho odkapat a rozdělíme ho do jednotlivých talířů. Zalijeme horkou tvarohovou polévkou a ihned podáváme.