Krátké těstoviny tvaru dutého válce.
Paella je typické španělské jídlo z rýže, podobné rizotu nebo kari. Pochází ze španělského města Valencie. Lidé, kteří ve Španělsku nežijí, paellu obvykle vnímají jako národní jídlo Španělska, ale většina Španělů ji spíše pokládá za regionální pokrm, vyskytující se v oblasti Valencie. Obyvatelé Valencie ji naopak považují za jeden ze svých symbolů. Podobně jako v případě rizota existuje spousta receptů s různými ingrediencemi. Na rozdíl od rizota se však v paelle častěji objevují plody moře, zelenina a koření. Připravuje se na speciální nízké rovné pánvi s uchy zvané paellera a výsledný pokrm je méně lepivý.
Přenosná láhev na menší množství alkoholu. Je placatého tvaru, aby se vešla do kapsy a vyrábí se většinou kovová nebo skleněná.
Bílá tekutina z nařezaných kmen palem. Nechává se vykvasit a samozřejmě pak mívá opojný účinek.
Často bývá zaměňován za tuk z palmových semen. Palmový olej lisovaný za studena neexistuje. Plody se sterilizují, vaří a v lisech se odděluje olej od zbytku plodů. Olej má neutrální chuť. Obsahuje velké množství vitamínu E a přírodních karotenů. Snáší vysoké teploty. Je vhodný i na fritování a pečení
Italská slanina z nasoleného a okořeněného vepřového boku.
Vánoční italský moučník z piškotového těsta.
Italská obdoba obloženého chleba, sendvič.
Druh italských plněných těstovin.
Toto ovoce má tvar hrušky zelenožluté barvy, s tenounkou slupkou. Má lososově růžovou až oranžově žlutou barvu dřeně. Ta je měkká, šťavnatá a nádherně voní po čerstvých meruňkách. Jadérka uvnitř nejsou jedlá! Jíme samotnou oranžovou dřeň. Chceme-li zvýraznit její chuť, pokapeme ji citronem. Papája je vynikající do ovocných salátů a podporuje látkovou výměnu.
Do klubíček stočené asi 1 cm široké nudle. Jsou obdobou toskánských fetuccine. Mívají hladký nebo zvlněný okraj.
Para ořechy se většinou prodávají loupané, protože mají velmi tvrdou skořápku. Pro vysoký obsah tuku velice rychle žluknou. Ořechy para dostaly své jméno po spolkovém brazilském státu Pará. Juvie ztepilá je vysoký tropický strom. Vlastním plodem je velká kulatá tobolka vážící až 2 kg. Uvnitř jsou uloženy dvě řady klínovitých semen podobně jako měsíčky v pomeranči - para ořechy. Obsahují přes 60% tuku, vitamíny B1, B2, B3, hořčík, draslík, fosfor a zinek. Doporučují se hlavně při nervovém vyčerpání a duševní slabosti. Mírně projímají. Přidávají se do cukroví, dortů a vyrábí se z nich velice kvalitní olej. Foto: Nakladatelství Slovart - Ingredience
Francouzský sladký mražený krém podávaný s ovocnou omáčkou.
Italský tvrdý sýr, který vyžaduje dlouho dobu zrání. Minimum je 2 roky, ale většinou se jedná o 3 roky. Sýr je nízkotučný a obsahuje 32% tuku v sušině. Jedná se o jeden z nejtvrdších sýrů vůbec. Používá na strouhání, na těstoviny, na pizzu, do různých omáček a zapékaných jídel.
Pravý parmazán. Sýr se zrnitou strukturou, ušlechtilý druh parmazánu z výběrových sýrařských oblastí. Vyrábí se z čerstvého, částečně odtučněného kravského mléka. Sýry mají tvar bochníků o průměru mezi 35 - 45 centimetrů a tloušťce 18 - 34 cm, které se nechají 15 - 20 dnů máčet v solném roztoku. Následuje zrání na dřevěných policích, které se pohybuje od 1 roku do 3 let. Parmazán se snadno rozpouští, používá se do polévek, omáček, do těstovin, jako posyp či se dá konzumovat samotný s vínem.
Jedná se o proces rozmělnění, rozmačkání potravin nebo pokrmů přes síto nebo rozmixováním za účelem zbavění nežádoucích slupek nebo větších kousků surovin. Většinou se provádí u omáček nebo polévek.
Rajský protlak, hustá omáčka z pasírovaných rajčat, která se používá k dochucování italských jídel a pizzu.
Pravé italské rajčatové pyré.
Proces tepelného ošetření mléka nebo mléčných výrobků zahřátím. Minimální teplota je 71,7 °C a to po dobu minimálně 15 sekund.
Kořenová zelenina podobná petrželi. Na rozdíl od petržele je sladší.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena